Fotografia de Strada

Fotografia de strada - Street Photography
CLICK HERE: YOUTUBE CHANNEL
De cele mai multe ori, fotografia de stradă este asociată cu un gen de fotografie facilă, pe care oricine poate să o facă, atât timp cât deţine un aparat foto. Libertatea de a fotografia în spaţiul public este mare.


Cateva sfaturi pentru fotografia de strada:
- Camera foto: usoara, vizor optic, obturator ce declanseaza rapid si silentios, capacitatea de a fotografia raw si fotografii corecte la ISO ridicat noaptea sau cat mai mic pe timp de zi.
- Obiectiv de calitate: 30 mm min. f2 pentru formatele APS-C sau 35/f1,4 sau 50/1,4 / 50/1,8 pentru FF.
- Pentru a obtine fotografii clare din mana, utilizati formula: timp de expunere maxim sau mai mic decat inversul distantei focale.
- Moduri de fotografie: cu prioritate de timp de expunere sau de diafragma si capacitatea de a shimba rapid intre ele. Aveti nevoie de ISO min. 800 si un obiectiv cat mai luminos.
- Exploatati profunzimea de camp pe care v-o ofera obiectivul; de exemplu, un obiectiv 30 mm la f1.8 si focalizat la 3 m are un camp de profunzime de la 1,5 la 4,5 m.

Fotografia de stradă se situează în zona de suprapunere a fotografiei de artă cu fotojurnalismul. Pentru că dintotdeauna au existat fotoreporteri care au făcut fotografii de o mare valoare artistică şi artişti fotografi care au avut fotografii de o mare însemnătate jurnalistică, cred că lucrurile nu ar trebui să fie atât de uşor etichetate.

In concluzie, fotografiile bune au nevoie de curaj si indemanare.
Un bun fotograf de strada are ochiul format, o mana sigura, si bunavointa de a-si asuma riscuri. Ei se confrunta cu oameni si ii fotografiaza, subtil sau nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu