Fotografie de concert cu Stefan Banica

Fotografia de concert poate fi o încercare foarte dificilă pentru oricare fotograf începător sau avansat fară experienţă pe acestă latură a fotografiei.
CLICK HERE: YOUTUBE CHANNEL
Mai jos am postat cateva fotografii de concert care au fost facute la concertul lui Stefan Banica din 07 Martie 2013


Detalii la care e bine să fiţi atenţi:

1. amplasarea faţă de difuzoare (benefic pentru timpanul vostru dacă participaţi la multe concerte)
2. amplasarea în faţa scenei şi poziţia faţă de ceilalţi fotografi şi mai ales cei prezenţi la concert
3. obţinerea unei acreditări sau permisiuni de a fotografia

Acestea sunt problemele de care m-am lovit şi eu când am participat la primul concert “înarmat” cu un DSLR alături de alţi colegi care şi ei erau încă la început. Cele mai mari dificultăţi le-am avut cu lumina şi setarea aparatului şi apoi a blitzului şi apoi cu încadrarea pentru că nu reuşeam sa mă decid ce anume vreau să surprind, doar solistul, chitaristul sau toată formaţia.

Cred că marea majoritatea a fotografilor care se decid să facă acest tip de fotografie o fac pentru plăcerea de a surprinde acele momente pline de expresivitate ale artistului favorit. Aşadar vă recomand la fel pentru început să vă alegeţi ca şi subiect doar o singură personă aflată pe scenă, cea care vă atrage mai mult şi vi se pare cea mai expresivă.

Odată ce stiţi ce veţi fotografia vă puteţi concentra pe partea tehnică a acestui tip de fotografie şi mai departe o să încerc să vă arăt ce a funţionat foarte bine pentru mine.

Mulţi preferă să folosescă blitzul la concerte, iar alţii printre care mă număr şi eu sunt mult mai obişnuit să fotografiez la concerte folosind lumina disponibilă care e extraordinară la concertele mari, iar în club puţin mai problematică.

Nu uitaţi:

1. Maximum sensitivity - 800
2. Maximum shutter speed - 1/250

Succes si lumina buna ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu