Fotografie de Aviatie

Fotografia de Aviatie
Pentru asemenea fotografii ai nevoie de un teleobiectiv cu o distanta focala de aproximativ 300mm. Toti ceilalti factori nu conteaza mai deloc. Eu le-am facut cu focalizare manuala iar daca ai trepied poti face si panning.


Un factor care conteaza la obiectiv este calitatea lui. Ideal ar fi sa fie cat mai clar (”sharp”) la focale mari, pe care le vom folosi.
A doua chestiune critica este viteza de reactie si focalizarea. O posibilitate ar fi prefocalizarea. Adica sa treci in modul de focalizare manual și sa focalizezi dinainte cam unde te astepti să fie avionul si sa declansezi direct atunci cand apare acolo. Combinat cu o diafragma mai mare ce mareste profunzimea de camp ar fi o solutie. Dar sincer e greu si daca nu faci asta in mod frecvent, nu cred ca se merita.
CLICK HERE: YOUTUBE CHANNEL
Numerosi fotografi care considera parasolarul un moft, menit mai degraba a impresiona prin cresterea dimensiunilor obiectivului folosit, sau altii care il monteaza in special pentru a proteja obiectivul de izbituri, comparativ cu tehologia optica actuala, exponometrul aparatului de fotografiat ar fi indus destul de tare in eroare de razele de lumina parazite, venite de pe alte directii decat dinspre subiectul fotografiat. Nu degeaba se spune ca orice lumina care nu ajuta la formarea imaginii, ii dauneaza.

Fotografiile de mai sus au fost facute cu un Canon 550D si obiectiv Canon 70-300mm.

Ce este panning-ul
Panning-ul este una dintre cele mai renumite tehnici de realizarea fotografiilor la diferite evenimente sportive sau proiecte ce impun o prezentare diferită a subiectului. În cadrul fotografiilor la evenimente sportive aceasta tehnica este des folosita datorita timpului de expunere necesar, putand astfel fotografia in situatii de lumina slaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu