Fotografii Bucuresti

Acesta este Bucureştiul, un oraş spre care tinde majoritatea, atrasă de mirajul unei dezvoltări economice mai consistente decât în alte oraşe ale României. Aglomeraţia, agitaţia, traficul infernal, zgomotul şi poluarea domină însă opinia generală.


Nu poţi să vorbeşti despre Bucureşti dacă nu aminteşti câteva dintre clădirile-simbol: Palatul Parlamentului, Muzeul de istorie, Palatul Victoria. Centrul vechi al Capitalei, cu străduţe pavate şi clădiri vechi, încărcate de istorie ţin piept clădirilor noi, cu arhitectură impozantă.
CLICK HERE: YOUTUBE CHANNEL
București este capitala României și, în același timp, cel mai populat oraș, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1.883.400 de locuitori (2013) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În realitate Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. La acestea se adaugă faptul că localitățile din preajma orașului, care vor face parte din viitoarea Zonă Metropolitană, însumează o populație de aproximativ 430.000 de locuitori.

Prima mențiune a localității apare în 1459. În 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mass-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu