Fotograf Nunta

Daca esti pasionat de fotografie si ti-ai propus sa faci din aceasta pasiune o meserie ai mai multe variante de a lucra in acest domeniu. Te poti angaja ca fotograf la o institutie de presa sau poti sa colaborezi ca fotoreporter cu marile agentii de presa care ofera spre vanzare catre redactii de presa online sau tiparita fotografiile pe care le vei realiza, iar tie iti va reveni un procentaj din aceste incasari. O alta varianta este sa devii freelancer ca fotograf de produs, fotograf de nunta, sau fotograf de moda.



Daca alegi sa lucrezi ca fotograf la evenimente trebuie sa fii constient de faptul ca fotografia de nunta este una dintre cele mai complexe ramuri ale fotografiei, asa ca pentru a putea deveni un fotograf de nunta trebuie sa urmezi mai multi pasi:
CLICK HERE: YOUTUBE CHANNEL
1. Sa achizitionezi echipamentul foto cu care vei realiza fotografii la nunti.
Este indicat ca echipamentul foto pe care il vei utiliza pentru a realiza fotografiile de nunta sa fie cat mai performant, astfel incat sa iti permita sa realizezi fotografii de calitate indiferent de situatiile pe care le vei intalni pe parcursul unei nunti.

2. Sa urmezi cursurile unei scoli de fotografie pentru a deprinde tainele tehnici fotografice si pentru a invata sa utilizezi cat mai bine echipamentul foto, sa inveti elementele de compozitie si simbolistica in fotografie, iar in acest mod vei putea sa beneficiezi de toate avantajele pe care le ofera echipamentul foto performant.

3. Sa colaborezi pentru inceput cu un fotograf de nunta experimentat si care sa te ajute sa iti poti face un portofoliu cu fotografii de nunta pentru a-l prezenta viitorilor clienti.
In afara de fotografiile de portofoliu pe care le vei realiza in perioada colaborarii cu fotograful vei avea ocazia sa te familiarizezi cu obiceiurile si cu ritmul alert in care se desfasoara o nunta.

4. Sa iti deschizi o firma pentru a putea desfasura activitatea in mod legal.
Cel mai simplu este sa iti deschizi un PFA mai ales daca in urma absolvirii cursului de fotografie ai obtinut si o diploma acreditata CNFPA, in caz contrar poti infiinta un S.R.L.
5. Sa incepi sa te promovezi, astfel incat sa poti fi gasit de catre clienti.

Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a te promova cat mai eficient:
- construieste un site foto in care sa iti prezinti portofoliul foto
- fii activ pe retelele de socializare
- participa la targurile de nunti
- participa la concursuri de fotografie
- printeaza cateva albume foto de prezentare
- creeaza carti de vizita cu un impact puternic
- colaboreaza cu agentiile de organizare nunti
- cauta un cameraman cu care sa colaborezi si care sa te recomande la clientii sai.

Toate sfaturile prezentate in acest articol sunt doar un punct de plecare pentru a deveni un fotograf de nunta bun. Ca si in orice alt domeniu, este nevoie de timp si de multa munca pentru a cunoaste succesul ca fotograf de nunta, sunt fotografi care au reusit intr-un timp relativ scurt, insa exista fotografi care si dupa cativa ani se afla exact la acelasi nivel profesional ca in primul an de activitate, trebuie sa fii constient ca totul depinde doar de tine.

Un comentariu:

  1. Sfaturi bune chiar daca sunt succinte, plus munca, fara de care nu se poate si un pic de talent. Din pacate, multi incep sa lucreze ca fotografi de nunta doar pentru bani, ca pe un mijloc suplimentar de venituri.

    RăspundețiȘtergere