Fotografia Caii Lactee sau a Stelelor

Calea Lactee este galaxia din care face parte si sistemul nostru solar. Intr-o zona laturalnica a ei se afla si Terra. Una dintre cele mai spectaculoase imagini nocturne vizibile cu ochiul liber pe cerul noptii este imaginea galaxiei noastre.
CLICK HERE: YOUTUBE CHANNEL
Pentru a o fotografia, mai intai, trebuie s-o identificati (exista aplicatii de telefon, de ex: Sky View pentru iPhone si Sky Wiew pentru Android.

Vizibilitatea ei este minima in mijlocul oraselor sau a locurilor luminate din mai multe motive, datorita luminii excesive care difuzeaza prin straturile atmosferice si poluarea. Trebuie sa mergeti in zone retrase, in afara oraselor. Locurile cele mai indicate sunt: pe camp la malul marii sau la munte.
Fotografia de mai sus a fost realizata cu Canon 5D Mark II cu obiectivul Canon 17-40mm f4 L si am folosit ISO 3200, 25 sec. cu F4.

Incadrati astfel incat sa se vada mai mult cer decat pamant. Timpul de expunere este de minim 20 sec. Dar puteti sa incercati mai multe variante chiar si 40 sau maxim 50 secunde. Daca alegeti un timp mai mare decat 40 secunde veti observa urma miscarii stelelor (star trails) mult prea evidenta. Pentru a fotografia trebuie sa puneti aparatul pe BULB si sa folositi o telecomanda si bineinteles aparatul sa fie montat pe trepied.

Folositi obiective wide, permite un cadru foarte larg in care sa cuprindeti atat Calea Lactee (Milky Way) cat si o reflexie sau alt element care sa completeze peisajul.

* Nota: Fotografiile sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.


Fotograf


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu